Kelio į laisvę gairės:

Prisijungimas



Pradinis
Linksmiau PDF Spausdinti El. paštas

...Pradžiai paklausykit linksmą dainelę...

...Ir bardų bardas – Vytautas Babravičius...

. Trumpas vadybos kursas! ..

Penkios vadybos pamokos:

Pirma pamoka:

 

Vyras įeina į vonią kaip tik tuo metu, kai žmona pabaigė maudytis. Vyrui lendant po dušu, pasigirsta skambutis į duris. Žmona greitai susisupa į rankšluostį ir nubėga atidaryti durų. Ant slenksčio kaimynas Jonas. Pamatęs pusnuogę kaimynę Jonas sako: „Jei nusimesi rankšluostį, aš duosiu tau 800 eurų.

 

Sekundei sudvejojusi, moteris nusimeta rankšluostį ir stovi prieš Joną nuoga. Jonas duoda 800 eurų ir išeina. Moteris vėl susisupa į rankšluostį ir grįžta į vonią. „Kas ten buvo?“– klausia vyras. „Kaimynas, Jonas“ – atsako moteris.

„Ar jis nieko nesakė apie 800 eurų, kuriuos buvo pasiskolinęs ir šiandien žadėjo užnešti?“

Moralas:

Dalinkitės su akcininkais informacija apie išduotus kreditus, nes galite atsidurti nemalonioje situacijoje.

Antra pamoka:

Kunigas pasisiūlo pakeliui pavežti vienuolę. Ši atsisėdusi į automobilį užsimeta koją ant kojos, apnuogindama jas... aukštokai. Kunigas vos nenuvažiuoja nuo kelio.

Išlyginęs automobilį jis lyg netyčia uždeda ranką ant putlios vienuolės kojos. Ši sako: „Tėve, ar prisimenate, kas sakome 129 psalmėje?“

Kunigas atitraukia ranką. Tačiau pasibaigus įkalnei perjungęs pavarą vėl uždeda ranką ant gundančios apnuogintos šlaunies. Vienuolė kartoja: „Tėve, ar prisimenate, kas sakome 129 psalmėje?“ Kunigas atsiprašinėja: „Atleiskite sese, vis tas prigimties silpnumas...“

Kunigui sustojus ties vienuolynu, vienuolė giliai atsidūsta ir išlipusi nueina. Sugrįžęs namo kunigas atsiverčia 129 psalmę. Ten parašyta: „Eik toliau, ieškok aukščiau ir tu surasi laimę“.

Moralas:

Jeigu blogai išmanote savo darbą, praleisite daugelį puikių progų išvystyti savo verslą.

Trečia pamoka:

Kalakutė guodžiasi jaučiui: „Aš taip svajoju užskristi į to medžio viršūnę, pasidairyti, bet man trūksta jėgų“.

„Kodėl tau nepalesus mano išmatų? – Atsako jai jautis – jose daug maistingų medžiagų, kurios tau galėtų padėti. Žiūrėk, kaip aukštai skraido šūdvabaliai...

Kalakutė sulesė krūvelę ir jėgų antplūdis padėjo užskristi ant žemutinės šakos. Kitą dieną, sulesusi dar krūvelę, ji pasiekė jau aukštesnę šaką... Taip po savaitės kalakutė jau išdidžiai dairėsi nuo medžio viršūnės.

Tačiau ten ją pamatęs ūkininkas, čiupo šautuvą ir nušovė.

Moralas:

Nešvarūs sandėriai gali padėti jums palipti aukštyn, bet jie jūsų ten neišlaikys.

Ketvirta pamoka:

Prekybos centro vadovas, sekretorė ir vyresnysis vadybininkas eidami paežere į restoraną pietauti, suranda senovinę žalvarinę lempą. Ją patrynus, išlenda džinas ir sako: „Sveiki! O jūs trise? Puiku, aš išpildysiu po vieną jūsų visų norą.“

„Aš pirma, aš pirma! – sušuko sekretorė. „Aš noriu dabar būti Bahamuose, puikiame laive ir apie nieką negalvoti.“ Ji tuoj pat išnyko.

„Dabar aš, jei galima.“ – Paklausė vyresnysis menedžeris. Ir nesulaukęs viršininko pritarimo sušuko: „Aš noriu būti Havajuose su pačia gražiausia ir mieliausia moterimi!“ Ir jis tuoj pat išnyko. „Dabar tavo eilė“ – tarė džinas. „Aš noriu, kad po pietų tie abu būtų darbe“.

Moralas:

Visada leiskite pirma pasisakyti savo viršininkui.

Penkta pamoka:

Medžio viršūnėje tupėjo erelis. Mažas triušiukas pamatė erelį ir klausia jo: „O man ar galima sėdėti, taip kaip jums ir nieko neveikti?“ „Kodėl gi ne“ – atsakė šis. Triušis atsisėdo po medžiu ir snaudžia. Staiga, kur buvus, kur nebuvus lyg iš po žemių išdygo lapė. Ji čiupo triušį ir suėdė.

Moralas:

Jei norite ramiai sėdėti ir nieko neveikti, jūs turite sėdėti pakankamai aukštai.

 

//